Taxijobb

För att kunna jobba som taxichaufför behöver man uppfylla vissa krav. Dessa krav är till för att man ska kunna få ta sin taxilegitimation, lyckas du inte få din legitimation kommer du inte få köra taxi. Är du intresserad av att jobba som taxichaufför kan du ansöka på Taxiförbundet.se.

Krav för att få taxilegitimation

Fyllt 21 år

Måste ha körkort, minst behörighet B

Uppfylla kravet om laglydnad

Uppfylla de medicinska krav som är nödvändiga

Uppfylla kravet om yrkeskompetens

Klara ett godkänt körprov för taxiförarlegitimation

Lediga taxijobb

Taxiförare Sökes! Det finns en del lediga taxijobb att söka för den som är intresserad. Är du legitimerad taxiförare och söker nya jobb?

Här får du tips på var du kan hitta lediga taxijobb.

Jobba som taxichaufför

Att vara taxiförare innebär att man dagligen träffar nytt folk, vilket gör att man bör kunna ha konversationer med olika typer av människor. Taxijobb kan vara rätt stressigt, skulle man få många bokningar efter varandra får man vara beredd på mycket körning under en dag. En taxiförare måste givetvis gilla att köra bil och inte bli stressad i olika trafiksituationer. Taxiförare passar inte alla, du ska vara serviceinriktad och ha ett bra tålamod. Du som taxichaufför ska se till så att alla resenärer inklusive dig själv kommer fram tryggt och säkert.

När man jobbar som taxichaufför är man antigen egenföretagare eller anställd. Taxiförare kör förutom privatpersoner exempelvis färdtjänst, skolskjuts eller bud. Man måste även vara bredd på att jobba olika timmar på dygnet.

Säkerhet och arbetsmiljö av en taxiförare

Att jobba som taxiförare kan vara ett utsatt yrke, speciellt om man har många nattkörningar och får köra berusade personer. Alla taxibilar är utrustade med skyddskameror för att öka tryggheten. Arbetar du som taxiförare inom färdtjänsten kan arbetsmiljön bestå av tunga lyft, men oftast är bilarna utrustade med exempelvis trappklättrare. När man kör taxi sitter man ner under långa perioder tänk på att gå ut och sträck på benen så ofta det går.

Vad tjänar en taxichaufför?

Vad tjänar en taxichaufför? Det beror ju givetvis på hur länge man har jobbat som taxiförare och vilket bolag man tillhör. På Taxijobb.nu kan du se hur mycket en taxichaufför har i lön i snitt per månad. Vilket kan hjälpa dig när du ska ha ett lönesamtal eller söka nytt jobb.

Enligt Allastudider.se har taxiförare denna medellön:

Medellön - män & kvinnor: Medellön för kvinnor: Medellön för män:
25 800 KR 23 200 KR 26 500 KR